Άνθρωπος και Πολιτισμός

Βιογραφικό σημείωμα

Η Μαρίνα Βαμβακά γεννήθηκε στη Λάρισα. Σε μικρή ηλικία ταξίδεψε και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της για μικρό χρονικό διάστημα στην Κωνσταντινούπολη, την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών της. Η αλλαγή αυτή επέδρασσε έντονα στον τρυφερό παιδικό χαρακτήρα της, που τον γέμισε εντυπώσεις, εικόνες και πεποιθήσεις, τις οποίες και κράτησε μέχρι σήμερα.

Ζωγράφος

Όταν βρίσκομαι μπροστά στο καβαλέτο μου έχω την επιθυμία να δαμάσω το χώρο, να τον μαζέψω με κάθε μέσον πάνω στον καμβά μου και απαλλαγμένη να επινοήσω τις τρεις διαστάσεις στην επιφάνειά του. Προσπαθώ να οργανώσω το εκτενές και να αιχμαλωτίσω το φως με τα χρώματα. Ξεκινώ με σκοπό να συναντήσω κάτι το καινούργιο, κάτι το άγνωστο, που βρίσκεται κρυμμένο μέσα μου. Η αγάπη για την τέχνη δεν μονοπωλείται. Ζητάει να είναι μοιρασμένη με πολλούς.

Γλύπτρια

Το γλυπτό, κλασσικό ή μοντέρνο, κατακτά το χώρο με τη δυναμικήτου φόρμα και την ευαισθησία του. Η γλυπτική αποπνέει ενέργεια. Δανείζεται την ένταση που υποβάλλει την κίνηση.

Συγγραφέας

Η Μαρίνα Βαμβακά γεννήθηκε στη Λάρισα. Σε παιδική ηλικία ταξίδεψε με την οικογένειά της στην Κωνσταντινούπολη, πατρίδα των γονιών της οι οποίοι έχουν βυζαντινή καταγωγή, και έζησε εκεί, για μια μικρή περίοδο της ζωής της. Αυτή η αλλαγή, αλλά και οι αφηγήσεις των δικών της επηρέασε την παιδική της ψυχή, την γέμισε με εντυπώσεις και θύμησες που κρατιόνται καρφωμένες στο νου της μέχρι σήμερα.

Πολιτικός

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ είναι ΧΡΕΟΣ

Δώστε μου ότι καλύτερο έχετε:
Την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Τα πιστεύω μου

ΠΙΣΤΕΥΩ:
-Στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αειφόρο ανάπτυξη.
- Στη δικαιοσύνη για όλους.
- Στην κουλτούρα.
- Στον πλούτο και την ποικιλότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 
-Στην τεχνολογία και στην επιστημονική έρευνα . 
- Στην προστασία των πολιτών και στην ασφάλεια των αγαθών τους,